MENU

H φετινή πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας δεν είναι σαν τις προηγούμενες. Πριν καν γίνει η σέντρα του πρωταθλήματος έχουν συντελεστεί δυο μεγάλες αλλαγές. Η πρώτη είναι αγωνιστική. Καταργήθηκαν – επιτέλους – τα πλέι – οφ. Η διαδικασία ταλαιπωρίας που συχνά αλλοίωνε την εικόνα του πρωταθλήματος και που ειδικά τα τελευταία χρόνια παρήγαγε από κακό έως αφόρητο ποδοσφαιρικό θέαμα, ανήκει στο παρελθόν.

Η δεύτερη είναι εξωαγωνιστική. Η ΕΠΟ άλλαξε χέρια. Δεν ανήκει πια στο γνωστό σύστημα. Αν ανήκει στον Ιβάν και τον Μελισσανίδη ή όχι , μένει να αποδειχθεί. Σε κάθε περίπτωση η εκλογή Γραμμένου αποτελεί ό,τι σημαντικότερο συνέβη αυτό το καλοκαίρι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πάνω από οποιαδήποτε μεταγραφή ή αλλαγή προπονητή.

Μπορούμε, επί της ουσίας να μιλάμε για το πρώτο πρωτάθλημα της νέας εποχής.

Τι περιμένουμε να δούμε σε αυτή τη νέα εποχή;

Καλύτερες διαιτησίες και μοιρασμένες αδικίες. Λάθη θα γίνονται πάντα. Αν δεν γίνονται σταθερά προς όφελος μιας ομάδας και εις βάρος των ανταγωνιστών της, τότε είμαστε σε καλό δρόμο.

Τι δεν περιμένουμε να δούμε; Λιγότερη γκρίνια και καχυποψία. Από το φινάλε της περυσινής σεζόν φάνηκε ότι υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι κόσμου έτοιμο να καταπιεί αμάσητο το σενάριο πώς τίποτα δεν άλλαξε επί της ουσίας και όλος ο καυγάς έγινε μόνο για να πάρει τον έλεγχο του παρασκηνίου ο Σαββίδης! Και καθώς υπάρχουν και ομάδες πανέτοιμες να σερβίρουν στο κοινό τους το παραπάνω σενάριο, η έκφραση «χαλίφης στη θέση του χαλίφη» μάλλον θα είναι το trend της καινούργιας χρονιάς.

Πιστεύω ότι θα δούμε καλύτερο θέαμα. Ο Ολυμπιακός είναι σαφώς ενισχυμένος και κατά τη γνώμη μου φαβορί. Ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί σίγουρα βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ παραμένουν ερωτηματικά αλλά θεωρώ ότι θα βρουν τον δρόμο τους. Παρότι οι «Ερυθρόλευκοι» ξεκινούν και πάλι μπροστά από τους ανταγωνιστές τους, ευελπιστώ ότι εντέλει φέτος θα υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός.

Δεν θα δούμε περισσότερο κόσμο στις κερκίδες. Η κρίση καλά κρατεί, το προϊόν παραμένει απαξιωμένο και η εκλογή Γραμμένου δεν μπορεί να αντιστρέψει αυτή την παγιωμένη αντίληψη μέσα σε μια νύχτα. Επιπλέον οι τιμωρίες από τα περυσινά επεισόδια κρατούν κλειστά τα μεγαλύτερα γήπεδα της Ελλάδος για μεγάλο διάστημα, άρα τα εισιτήρια εκ των πραγμάτων θα είναι λιγότερα.

Θα θέλαμε να δούμε περισσότερες ομάδες όπως ο περυσινός Πανιώνιος, περισσότερα νέα ταλέντα όπως ο Ρέτσος. Δεν θα θέλαμε να δούμε άλλες ομάδες που να δυσκολεύονται να βγάλουν τη χρονιά λόγω οικονομικών προβλημάτων ή ομάδες – παραρτήματα.

Κυρίως αυτό που και θέλουμε και υπάρχουν πια σοβαρές πιθανότητες να δούμε είναι το πιο αξιόπιστο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Το πρωτάθλημα του οποίου ο τελικός νικητής δεν θα αμφισβητηθεί σοβαρά από κανέναν, πλην των γνωστών γραφικών.

Έτσι και συμβεί κάτι τέτοιο, τότε όντως θα έχουμε μπει σε νέα εποχή!

Το πρωτάθλημα της νέας εποχής