MENU

Αραβικοί ίπποι κορυφαίου επιπέδου διαγωνίζονται στην 018, κούρσα Group I στα 2000 μέτρα.

Η γιορτή ποιότητας ξεκινά από τη μεγάλη κούρσα της ημέρας, την 022 που εκκινεί στις 16:50. Μια Group I στα 2400 μέτρα όπου διαγωνίζονται φοράδες πρώτης Κλάσης από 3 έως 5 ετών. Δύο τριετείς προέρχονται από 4 σερί νίκες. Η «βρετανίδα» WORTH WAITING (5) που κέρδισε στο πρώτο τρέξιμό της σε γαλλικό έδαφος, αλλά, στο αγωνιστικό της προφίλ έχει νίκη μέχρι σε κούρσα επιπέδου Λίστας. Από νίκη σε κούρσα Group I αλλά στη Γερμανία, προέρχεται και η WELL TIMED (7), με την προσπάθειά της να ενισχύεται από την ανάβαση του Γκιγιόν. Παρά τη φόρμα τους, θεωρούμε πολύ δύσκολο να κερδίσουν, τόσο την τετραετή εκπρόσωπο της Γκοντόλφιν, KITESURF (2), όσο και τις τριετείς κόρες του Γκαλιλέο, MAGIC WAND (8) και BYE BYE BABY (6). Αμφότερες, προέρχονται από συνεχή διακριτικά τρεξίματα σε Group I κούρσες και ανήκουν στην ισχυρή προπόνηση του Ο’Μπράιαν. Υπολογίζεται σοβαρά και η κόρη του Φράνκελ, ZARKAMIYA (4), με τον Σουμιγιόν στη σέλλα της. (2-8-6-5-4)

Group II για αρσενικούς 4 και 5 ετών στα 2400 μέτρα είναι η 024. Μια πολύ δύσκολη κούρσα, παρά τις λίγες συμμετοχές της. Τον τελευταίο χρόνο έχει τρέξει μόλις μια φορά ο ανώτερος τετραετής CAPRI (1), νικητής σε δύο Group I. Πριν 156 μέρες κατέβηκε στα 2000 μέτρα του NAAS και πήρε τη νίκη. Πιθανότερος νικητής είναι ο WALDGEIST (3), ένας από τους τρεις ίππους (3-4-5) που ανήκουν στην προπόνηση του Ο’Μπράιαν. Μέσα σε 25 μέρες του Μαΐου πρόλαβε και έκανε τρεις σερί νίκες, στα ίδια μέτρα, πάντα με τον Μπουντό στη σέλλα του, κατά σειρά, σε Group III, II και Ι κι επιστρέφει μετά από 77 μέρες ξεκούρασης.

Αντίπαλό του θεωρούμε τον κοσμογυρισμένο TALISMANIC (5), ίππος κορυφαίας ποιότητας που επιστρέφει στις υψηλής κλάσης γαλλικές κούρσες. (3-5-1-4)

Αρσενικοί 3 ετών στην απόσταση της ημέρας, τα 2400 μέτρα, διαγωνίζονται στην Group II, κούρσα με κωδικό 026. Εξέλιξη μπορεί να παρουσιάσει οποιοσδήποτε από τους νεαρούς συμμετέχοντες. Ο εκπρόσωπος της Γκοντόλφιν, BRUNDTLAND (5) και ο σταθερά αγωνιζόμενος σε υψηλό επίπεδο, NEUFBOSC (2) ξεχωρίζουν, ενώ δεν είναι τόσο αουτσάιντερ ο LOUIS D'OR (4).

Καλή διασκέδαση

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΟΥΡΣΕΣ

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα της ημέρας

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται, για όλες τις κούρσες, συγκεντρωτικά τα προγνωστικά του Ξένου και του Εγχώριου Τύπου.

Δείτε ΕΔΩ ζωντανά τις κούρσες

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα των ιπποδρομιών

Δείτε ΕΔΩ τα Πρακτορεία ΟΠΑΠ που προσφέρουν ιπποδρομιακό στοίχημα

Κούρσες Group απ το LONGCHAMP η ποιοτική αιχμή του ιπποδρομιακού κουπονιού