MENU

Οι «ερυθρόλευκοι» βρισκόντουσαν μπροστά στο σκορ με 2-0 αλλά ισοφαρίστηκε από τον Αθηναϊκό με δύο γκολ του «φονιά» (73', 77'). Αυτό ήταν. Από εκείνο το σημείο και μετά, κάθε φάση μύριζε... μπαρούτι.

Στο 87ο λεπτό ο Παχατουρίδης έκανε ένα πολύ σκληρό φάουλ στον Χατζηράπτη, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να τον αποθεώνουν. Λίγα δευτερόλεπτα μετά έγινε η εισβολή από περίπου 50 ανεγκέφαλους που πήραν στο κυνήγι κυρίως τον Χρήστο Δημόπουλο αλλά και όποιον συμπαίκτη του έβρισκαν μπροστά τους.

Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού δέχτηκε μπουνιές και κλωτσιές και αποχώρησε από το γήπεδο υποβασταζόμενος, ενώ θύμα επίθεσης έγινε και ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ναούμ, ο οποίος τελικά φυγαδεύτηκε από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και γλίτωσε τα χειρότερα.

Οι τραγικές σκηνές συνεχίστηκαν με ξύλο ανάμεσα στους οπαδούς του Ολυμπιακού και των ΜΑΤ, με την ένταση να μεταφέρεται στις εξέδρες.

Εκείνη την ώρα, κι εν μέσω χάους, ο διαιτητής ζητάει γιατρό στα αποδυτήρια, ενώ ο τότε πρόεδρος των Πειραιωτών, ο Σαλιαρέλης, μάζεψε τους δημοσιογράφους για να κάνει δηλώσεις. Και εγένετο οι «επιστήμονες»!

Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και είπε πως οι ταραξίες οπαδοί ήταν... επιστήμονες! «Επιστήμονες οι άνθρωποι που αγανάκτησαν. Στη θύρα 4 τα εισιτήρια είναι από τα ακριβά και ο κόσμος εκεί είναι μορφωμένοι και γραμματιζούμενοι, δεν είναι χούλιγκαν».

Έτσι λοιπόν, μπήκαν στη ζωή μας οι περίφημοι «επιστήμονες»...

Για την ιστορία, το παιχνίδι κατακυρώθηκε στα χαρτιά υπέρ του Αθηναϊκού με 0-2, και επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό ποινή αφαίρεσης 2 βαθμών και 5 εντός έδρας παιχνίδια μακριά από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Σαν Σήμερα: Το ξύλο στον Δημόπουλο και οι... «επιστήμονες»! (pics & vid)