MENU

Ο Σλούκας και ο Ναν δημιούργησαν φέτος, μεσούσης της σεζόν, ένα από τα πιο «εκρηκτικά» δίδυμα γκαρντ στην Euroleague. Από την πρώτη στιγμή οι δυο τους βρήκαν «χημεία», δέχτηκαν να μοιραστούν ευθύνες και μπάλες και έδειξαν να νιώθουν άνετα ο ένας δίπλα στον άλλον.

Το step up που έκαναν αμφότεροι το τελευταίο διάστημα ήταν πολύ σημαντικό και -σε πρώτη φάση- οι δυο τους, μαζί με τον κόουτς Αταμάν και τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, πήγαν το «τριφύλλι» στη 2η θέση της regular season.

Ωστόσο, οι μεγάλοι παίκτες είθισται να... μιλούν και στα μεγάλα ματς. Τόσο ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Aktor, λοιπόν, όσο και ο Αμερικανός «μπόμπερ» έκαναν ακριβώς αυτό: μια τρομερή σειρά απέναντι στην ισχυρή και αθλητική Μακάμπι Τελ Αβίβ, για να φέρουν τους «πράσινους» πίσω στο Final Four.

Ας τα δούμε όλα αυτά και με αριθμούς...

Ο Σλούκας ολοκλήρωσε μία από τις πιο «γεμάτες» σειρές πλέι οφ στην καριέρα του και «σφράγισε» τη συμμετοχή του στο Final Four για 11η φορά. Παρά το γεγονός πως ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στο Game 5, ο «εγκέφαλος» του «τριφυλλιού» μέτρησε 27' ανά παιχνίδι στη σειρά και νούμερα που... ζαλίζουν.

Βλέπετε, ο 34χρονος σταρ είχε 15,2 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (73,1% δίποντα, 40% τρίποντα, 93,3% βολές), 4,6 ριμπάουντ και 5,6 ασίστ κατά μέσο όρο. Συνδύασε δε όλα τα παραπάνω με 20,6 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ανά αγώνα. Επιπλέον, θα πρέπει να σημειώσουμε πως έφτασε σε ρεκόρ καριέρας σε σκοράρισμα σε έναν αγώνα της Euroleague, όταν σημείωσε 29 πόντους στο Game 2 (8/9 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 1/1 βολή).

Το all around παιχνίδι του κορυφαίου Έλληνα παίκτη εκτός ΝΒΑ αποδεικνύεται και σε τομείς της στατιστικής, που δεν είχαμε συνηθίσει τον ίδιο να πρωταγωνιστεί. Για παράδειγμα, ο Σλούκας είχε 1,2 επιθετικά ριμπάουντ ανά αγώνα, αλλά και 1 κλέψιμο ανά ματς, δείγμα της θέλησής του να παλέψει για κάθε μπάλα.

Στο πλευρό του, βέβαια, είχε και τον τρομερό Κέντρικ Ναν. Στη rookie season του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ο Αμερικανός σκόρερ παίζει σαν να βρίσκεται χρόνια στην λίγκα. Ο Ναν έχει προσαρμοστεί άριστα τόσο στα «θέλω» του κόουτς Αταμάν, όσο και στις ανάγκες του μπάσκετ, που παίζεται στην Ευρώπη.

Γεγονός είναι πως στα πρώτα δύο παιχνίδια της σειράς στο ΟΑΚΑ ο «Κ» είχε στιγμές που δυσκολεύτηκε. Όμως, η «απάντησή» του στη συνέχεια ήταν εντυπωσιακή με τρία διαδοχικά ματς με 25+ πόντους. Μάλιστα, δύο από αυτά (Game 4 & Game 5) ήρθαν σε στιγμή που ο Παναθηναϊκός Aktor έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και οι Ισραηλινοί ήταν μια νίκη μακριά από το Final Four.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ναν ολοκλήρωσε τους προημιτελικούς με 96π. συνολικά (19,2 πόντοι ανά ματς), σουτάροντας με το εκπληκτικό 51,6% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (16/31 3π.). Επιπλέον, κατέβασε 3,4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, μοίραζε 2,8 ασίστ σταθερά και συγκέντρωσε 16,6 PIR κατά μέσο όρο.

Ο Παναθηναϊκός Aktor πλήρωσε αδρά για να φέρει στο ΟΑΚΑ ένα δίδυμο γκαρντ από το πάνω ράφι και οι δύο παίκτες του απέδειξαν το παρακάτω: Κάθε πράγμα στον καιρό του και οι ηγέτες την άνοιξη!

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Στόλης

Κάθε πράγμα στον καιρό του και οι ηγέτες την άνοιξη!