Το ματς του Ολυμπιακού με τον Αρκαδικό δεν αξίζει σχολιασμού. Υπό την έννοια ότι είδαμε αυτά, που πάνω, κάτω περιμέναμε να δούμε. Τουλάχιστον όσον αφορά στην εξέλιξη και στην έκβαση του παιχνιδιού.
Η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια και μάλιστα το 89-44 είναι κολακευτικό για τους Αρκάδες, αφού στην επανάληψη οι πρωταθλητές Ελλάδας κατέβασαν ταχύτητα. Από κει και πέρα, Στρόμπερι και Χάκετ, που είναι στο στόχαστρο της αρνητικής κριτικής, έδειξαν καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες, αλλά ο αντίπαλος ήταν τόσο αδύναμος, έτσι ώστε η απόδοση των δύο παικτών να μην είναι ενδεικτική.
Το…ζουμί του αγώνα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ήταν η συνέντευξη Τύπου. Με αφορμή δημοσιεύματα για πιθανότητα επιστροφής του Κώστα Παπανικολάου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε ότι «έχω αναφερθεί σε αυτό το θέμα και στη Media Day. Ο,τι είπα τότε, ισχύει και τώρα. Το ρόστερ έχει κλείσει».
Την ίδια ώρα η Θεσσαλονίκη πήρε….φωτιά, αφού τέθηκε θέμα επιστροφής του Παπανικολάου, όχι στον Ολυμπιακό, αλλά στον Αρη. Τι λένε οι δικές μας πληροφορίες; Ότι ο 25χρονος γκαρντ-φόργουορντ περιμένει ακόμη το ΝΒΑ και μάλιστα έχει κάτι συγκεκριμένο από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Για να γίνουμε ακόμη πιο συγκεκριμένοι, ο «Παπ» έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μίας ομάδας, ενδιαφέρον, που μένει να μετουσιωθεί σε προσφορά συμβολαίου.
Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του συνεχίζει τον δρόμο του, ο Σφαιρόπουλος περιμένει να δει βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι και όπως τόνισε και πάλι ο 48χρονος κόουτς (κάτι, που αναφέραμε και παραπάνω) δεν πρόκειται να προχωρήσει η ομάδα του σε αλλαγή ή προσθήκη. Είναι λογικό αυτό, που κάνει, αφού εκτός των άλλων από δω και πέρα θα αρχίσουν να «βρίσκονται» οι παίκτες του.
Η προετοιμασία δεν έγινε υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, λόγω των ελλείψεων, πρέπει να προσαρμοσθούν τα νέα μέλη, που προστέθηκαν στο ρόστερ, και δη οι περιφερειακοί από τους οποίους ξεκινάει το παιχνίδι. Πιστεύουμε, πάντως, ότι ο «Σφαιρό» βλέπει ότι η ομάδα του δεν είναι τόσο δυνατή όσο πέρυσι. Ότι κάτι λείπει. Δεν μπορεί, όμως, με το καλημέρα να προχωρήσει σε αλλαγή ή προσθήκη. Μεταξύ άλλων, θα είναι σαν να παραδέχεται ότι κάτι δεν έκανε καλά.
Θα περιμένει, λοιπόν, να δει την βελτίωση, που περιμένει από την ομάδα του, και αν δεν προκύψουν τα προσδοκώμενα, τότε θα ανακατέψει την τράπουλα.
Όπως και να έχει, πλέον η πίεση στο λιμάνι είναι μεγαλύτερη, μετά τις δύο ήττες από τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη, όμως, υπάρχει τεράστια εμπιστοσύνη στον Σφαιρόπουλο, γιατί έτσι πρέπει. Πέρυσι ο Θεσσαλονικιός προπονητής ανέστησε τον Ολυμπιακό και τον οδήγησε σε μία μαγική χρονιά. Συν τοις άλλοις είναι προπονητής, που δουλεύει πολύ και δεν τα παρατάει με τίποτα. Οντας, όμως, σε μία ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός, η κορυφή είναι μονόδρομος.
Και αν δεν την κατακτήσει, τα καλά λόγια θα ανήκουν στο παρελθόν. Θα είναι αναμνήσεις. Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι η πραγματικότητα. ‘Η αν θέλετε, έτσι είναι η ελληνική πραγματικότητα.