MENU

Όταν είδα μπροστά μου την ανακοίνωση της ενδεκάδας του ΠΑΟ πίστεψα πως είναι λάθος. Πως είναι δυνατόν να παίξεις 4-4-2 απέναντι στο καλύτερο επιθετικό τρανσίσιον της χώρας που με αυτό ως βασικό χαρακτηριστικό έχει φτάσει στους 8 ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης;

Με το που πέρασε το πρώτο λεπτό, ο Ντεσπόντοφ έπιασε καλά την πατσαβουριά διαβάζοντας το κενό και ο Λουτσέσκου είδε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Η διακοπή των είκοσι ημερών, έκανε κακό στον ΠΑΟ γιατί ο Τερίμ σκέφτηκε μάλλον υπερβολικά, έκανε κακό και στον ΠΑΟΚ γιατί τα βαριά του κορμιά στα χαφ, δεν μπορούσαν να κάνουν μία περιστροφή της προκοπής. Ο Μεϊτέ και ο Σβαμπ μάλλον δεν έπαιζαν στο πρώτο ημίωρο, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μη μπορεί να εκμεταλλευτεί τα ασύλληπτα κενά της επιλογής Τερίμ. Έπρεπε ο Μπερνάρντ να ισοφαρίσει, για να ξυπνήσει ο Μεϊτέ, να κάνει μία απλή περιστροφή, να βρει σαράντα μέτρα γήπεδο μπροστά του και να κάνει την πάσα κλειδί για τον Μουργκ που είχε την ασίστ και τον Μπράντον να σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα. Αν ο ΠΑΟΚ είχε σε καλή μέρα τα χαφ του, το σκορ θα ξέφευγε. Αλλά δεν τα είχε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Φατίχ Τερίμ να αλλάζει σχηματισμό κάνοντας τρεις ολόκληρες αλλαγές, αν και θα μπορούσε να κάνει μόλις μία, ενώ ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τον ανενεργό Νάσμπεργκ έχοντας τον αριστεροπόδαρο Κουλιερακη ως δεξιό στόπερ.

Ο Παναθηναϊκός έπαιρνε ρίσκα, ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη μεγάλη φάση με τον Μπράντον για το 1-3 και μετά απλά χρειάστηκε ο Κοτάρσκι τρεις φορές. Ο ΠΑΟΚ το κλείδωσε, με τον Σαμάτα καθοριστικό αν και με στεναχώρησε ο Παλάσιος που του στέρησε το γκολ.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω από τη μπάλα σε μεγάλο ποσοστό της αναμέτρησης γιατί απλά δεν ήταν μπροστά στο σκορ μόλις οκτώ λεπτά. Και σίγουρα μπορούσε να αποφύγει τα πολλά αβίαστα λάθη που έκαναν οι παίκτες του, κρατώντας ψηλά τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο. Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις, ο κυνισμός είναι το άλφα και το ωμέγα. Και η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ πήρε ένα σημαντικό τρίποντο. Όλα τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Στο τέλος του αγώνα, ο Φατίχ Τερίμ μίλησε για διαιτησία. Με τρελαίνουν οι ξένοι επαγγελματίες που νομίζουν πως στην Ελλάδα κατοικούν «κατσικοσφίχτες». Οκ, κατοικούν και κάποιοι τέτοιοι, αλλά στη χώρα του θα μπορούσε να διοργανωθεί και πρωτάθλημα «κατσικοσφίχτηδων».

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε σε ολόκληρο το ντέρμπι, τέσσερα φάουλ. Στα παγκόσμια χρονικά, δεν πρέπει μία ομάδα σε ντέρμπι να έχει λιγότερα κερδισμένα φάουλ από κόρνερ.

Επίσης ο Δανός, έδωσε φάουλ τις τρεις παραδοσιακές πλέον βουτιές Μπακασέτα στα πέριξ της περιοχής του Κοτάρσκι. Είναι τα δημοτικά της Ηπείρου, τα νησιώτικα του Πάριου και οι βουτιές του Μπακασέτα πλέον τα μοναδικά καλλιτεχνικά εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας μας.

Το να μιλάς για διαιτησία σε έναν αγώνα που δέχτηκες τρία γκολ και θα μπορούσες να δεχτείς άλλα τρία, πρώτα απ όλα είναι προσβολή προς το κοινό της ομάδας σου. Δεύτερον, είναι μία άγαρμπη προσπάθεια να καλύψεις το κόστος των κακών σου ιδεών και να προσθέσεις τοξικότητα σε μία εποχή που ουδείς τη θέλει.

Κλείνοντας, σχετικά με το κορεό, αν θέλετε να κάψετε τον Λευκό Πύργο κανένα πρόβλημα. Ανθρώπους βασάνιζαν εκεί μέσα και επειδή δεν υπάρχει τίποτα εδώ, το κάναμε και σύμβολο.

Αυτό το συμπρωτεύουσα δεν μου άρεσε. Όταν θα πέσουν τα φραγκάκια που πέφτουν εκεί, πείτε με και έτσι. Σε πρώτη φάση κάτι σε αποικία είμαστε.

ΥΓ Σε κάποια φάση, στα βιβλία της ποδοσφαιρικής ιστορίας, θα αναζητείται η απάντηση γιατί ο Ρέτσος επέλεξε να το φάει από την κόκκινη στο 90φεύγα.

ΥΓ Πρεμιέρα αύριο για το τηλεοπτικό football factory, όποιος θέλει να το παρακολουθεί μπορεί να γραφτεί στο κανάλι μας στο youtube πατώντας το παρακάτω λινκ: https://www.youtube.com/@footballfactoryshow

Δεν θα μπορούσε να αρνηθεί τα δωράκια του Τερίμ