MENU

Ο Ιταλός τεχνικός ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση:

«Στη Γαλλία μου πήρε λίγο χρόνο να μάθω τη γλώσσα. Και εδώ θα χρειαστώ λίγο χρόνο να προσαρμοστώ και να μάθω τα ελληνικά. Η αγάπη μου για τη χώρα προέρχεται από πολύ πριν γίνω προπονητής. Σπούδαζα κλασική φιλολογία, θυμάμαι αρκετά πράγματα.

Το να έρχεσαι σε ένα κλαμπ όπως ο ΠΑΟΚ, δεν έχει να πεις πολλά και να σκεφτείς κάτι. Ο κόσμος πρέπει να είναι υπερήφανος για την ομάδα του. Το να συμφωνήσεις με μια τόσο παραδοσιακή και ιστορική ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, είναι περηφάνια και κάτι μεγάλο. Όλη η δύναμη και το πάθος αντιπροσωπεύουν τον ΠΑΟΚ. Υπάρχει η ιστορία, υπάρχουν και οι νέες σελίδες μπροστά μας για να γράψουμε.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. Είμαι ευγνώμων και στον πρόεδρο. Θέλω να δημιουργήσουμε μια ταυτότητα και το DNA της να δείχνει αυτό που αντιπροσωπεύει ο σύλλογος. Να κάνουμε μια νέα ιδέα. Να παλεύουμε για τη φανέλα που φοράμε. Το πάθος προέρχεται από τον κόσμο, τον πρόεδρο, την ομάδα και όσους δουλεύουν στην ομάδα. Και εγώ είμαι το ίδιο, με χαρακτηρίζει το πάθος.

Θέλουμε να είμαστε μια ομάδα συνδεδεμένη με τον κόσμο και το πάθος. Ο κόσμος αυτό που θα βλέπει να του αρέσει από την πρώτη στιγμή ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και να χαίρεται για αυτό που βλέπει. Όλοι να σέβονται την ομάδα για την προσπάθειά της».

Για την εμπειρία στη Λιμόζ, σε μια χώρα εκτός Ιταλίας: «Όταν πριν τρία χρόνια αποφάσισε να βγει εκτός Ιταλίας, δύσκολο και συναρπαστικό. Υπήρχε παράδοση και στη Λιμόζ. Εδώ είναι διαφορετικά, υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον. Το 1987 θυμάμαι πως κυριάρχησε η Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ. Το μπάσκετ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο εδώ στην Ελλάδα. Ένα από τα όνειρά μου ήταν να προπονήσω τον ΠΑΟΚ. Πολλές φορές έλεγα σε έναν φίλο μου, που μένει εδώ, ότι θα ήθελα μια μέρα να είμαι στον ΠΑΟΚ, για την ατμόσφαιρα και το κλίμα. Και ξαφνικά ο πρόεδρος μου έκανε την πρόταση για τη συνεργασία. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα στις συζητήσεις μας. Ήταν σαν ένα… ραντεβού στα τυφλά. Στις 12 ξεκινήσαμε να μιλάμε και στις 2 λέγαμε για τα πλάνα της ομάδας. Δεν ξέραμε ο ένας τον άλλο».

Για το προηγούμενο ρόστερ, αν θα παραμείνει κάποιο και για τον Κέβιν Πόρτερ: «Όλο το σταφ συνεργαζόμαστε, εκτιμούμε όλες τις καταστάσεις. Είμαστε ανοικτοί σε πολλές περιπτώσεις και θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ταυτότητα με νέα χαρακτηριστικά, ένα νέο πρότζεκτ, έναν συνδυασμό διαφορετικό. Και για να απαντήσω για τον Πόρτερ, θα ήθελα ίσως και… τον Ντόντσιτς στην ομάδα. Ένας παίκτης που όταν ήμουν στην Αρμάνι τον αντιμετώπισα στην Ευρωλίγκα. Θα ήθελα μια πιο ισορροπημένη ομάδα, μια δυνατή βάση. Καλό είναι να ονειρεύεσαι και να έχεις έναν παίκτη τέτοιου επιπέδου, αλλά θέλουμε μια ομάδα νέα».

Για το στυλ μπάσκετ που θέλει να φέρει στην ομάδα: «Τρία διαφορετικά τμήματα θέλω στην ομάδα. Τρεις πλέιμεϊκερ που θα πιέζουν και θα παίζουν και οι τρεις μαζί, τρεις φόργουορντ που θα τρέχουν και θα σουτάρουν, να είναι επιθετικοί και τρεις ψηλούς που όχι απαραίτητα να μπορούν να προστατέψουν το καλάθι. Όλοι θέλουμε να είναι αθλητικοί, με ενέργεια και να ανταποκρίνονται σε αυτό που θέλουμε να χτίσουμε. Θέλω μια ομάδα που θα παλεύει από την πρώτη κατοχή και θα παλεύει».

Για το χτίσιμο της ομάδας συγκριτικά με τη σφιχτή οικονομική πολιτική που ακολουθεί ο ΠΑΟΚ: «Είναι μια πρόκληση. Δεν αναφερθήκαμε στο μπάτζετ με τον πρόεδρο στην αρχική μας συζήτηση. Ο πρόεδρος το ανέφερε στη συνέχεια.  Πρέπει να κάνουμε το καλύτερό μας εδώ στον ΠΑΟΚ. Είναι μια ευκαιρία για όλους. Υπολογίζουμε πολύ στον κόσμο της ομάδας και ήταν ένας από τους λόγους που ήθελα να έρθω στον ΠΑΟΚ. Να δημιουργήσουμε ένα νέο πρότζεκτ και μια νέα ομάδα. Και στη Λιμόζ υπήρχε μια παρόμοια κατάσταση με παρόμοια αποτελέσματα».

Και συνέχισε πάνω σε αυτό το κομμάτι: «Ο ΠΑΟΚ ήταν από την αρχή στο BCL και αξίζει να βρίσκεται εκεί. Το να παίζεις σε δύο διοργανώσεις, είναι ένα κομμάτι εμπειρίας. Θέλουμε να δείξουμε την ταυτότητά μας σε όλη την Ευρώπη. Θέλουμε να υπογράψουμε παίκτες που να νιώθουν έτοιμοι και να μπορούν να ανταποκριθούν σε δύο διοργανώσεις. Και οι παίκτες και οι προπονητές θέλουν να παίζουν όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται. Έχω αρκετή αυτοπεποίθηση για αυτά που θέλουμε να κάνουμε».

Για τους 6 ή 7 ξένους της ομάδας: «Έχουμε δύο διαφορετικές στρατηγικές. Θα δούμε στο τέλος της εβδομάδας αν θα δώσουμε περισσότερο βάρος στους γκαρντ ή στους ψηλούς. Εξαρτάται από τι Έλληνες παίκτες θα έχουμε, ποιους μπορούμε να προσεγγίσουμε και να αποκτήσουμε. Έχουμε αξιολογήσει τους παίκτες και από το περσινό ρόστερ και θα κρατήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερους».

Για την πίεση στον προπονητή: «Πάντα έχει πίεση ο προπονητής, κάθε μέρα. Το να βρίσκεσαι στον ΠΑΟΚ, έχεις πίεση ούτως ή άλλως. Θα ασκήσουμε πίεση στους παίκτες, στον τιμ μάνατζερ για να δουλέψει καλύτερα η ομάδα».

Για τον Βαγγέλη Μαργαρίτη: «Θα δούμε τις επόμενες ημέρες…».

Καντσελιέρι: «Πρόκληση και ευκαιρία ο ΠΑΟΚ, χτίζουμε μια νέα ταυτότητα, μια ομάδα που θα παλεύει»