MENU

Σε καμία περίπτωση δεν καθίσαμε να αναπτύξουμε έναν συλλογισμό για να τονίσουμε ότι οι οπαδοί των Άγγλων προέβησαν σε μια λανθασμένη ενέργεια. Οι τύποι διασύρονται από μόνοι τους σε κάθε τουρνουά, κάνουν τα απίθανα, τώρα πέταξαν μπουκάλια όταν βγήκαν πρώτοι στον όμιλο. Το point είναι πως κόντρα σε ό,τι μπορεί να πιστεύουν οι περισσότεροι, μπορεί φέτος να βγουν αληθινοί και αυτή η γραφικότητα το 'Its coming home' να γίνει πραγματικότητα. 

«Έλα ξεκόλλα, δεν είχες τι να γράψεις και κάνεις χαβαλέ». Καλή φάση θα ήταν, όμως όχι. Και υπάρχουν μερικά επιχειρήματα για να πούμε στην χειρότερη ένα «γιατί όχι;». Οι Άγγλοι δεν πείθουν, δεν παίζουν μπάλα, «δεν μπορεί να έχουν περάσει έτσι» είπε ο Γιούρκας στην εκπομπή. Δεκτά όλα, όμως αν το δεις σούπερ ρεαλιστικά, αυτό που κατάφεραν ήταν να προκριθούν από τα δύο πρώτα ματς και έκλεισαν σβηστά το group με παθητικό ένα γκολ, χωρίς ήττα και ως πρώτοι. Και ακούνε ότι έτσι δεν πάνε πουθενά.

Είναι λογικό με τους υπερπαίκτες που έχει το ρόστερ και τους άλλους τόσους που αναγκάστηκε να αφήσει εκτός να περιμένεις να δεις την Ρεάλ των τριών Champions League, όμως κάτι τέτοιο δεν γίνεται εύκολα, ειδικά σε μια Εθνική. «Και που να παίξουν και μπάλα» λέμε και συνεχίζουμε με ορθολογισμό. Δεν έχουν «πείσει» τα Τρία Λιοντάρια, okay. Και ποιες από τις άλλες έχουν πείσει δηλαδή και ποιος επιθετικός τα σπάει;

«Ισπανία» και «Μικαουτάτζε» είναι οι σωστές απαντήσεις, όμως εντάξει, είπαμε. Καμία από τις υπόλοιπες Εθνικές δεν έχει εντυπωσιάσει. Η Ιταλία; Κάτοχο φόβητρο δεν την λες, ούτε καν βάζεις τα λεφτά σου ότι θα περάσει την Ελβετία. Η Γερμανία; Στο πρώτο ματς που έπαιξε με καλύτερο αντίπαλο μπροστά, δεν. Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του αθλήματος, Κριστιάνο, δεν τα βάζει, ο καλύτερος επιθετικός του σήμερα, Μπαπέ, μόνο με πέναλτι. Πορτογαλία και Γαλλία δείχνουν επίσης σφιχτές και τα περιμένουν όλα από έναν.

Δεν λέμε ότι η Αγγλία είναι ανώτερη από αυτούς, όμως είχε τουλάχιστον καλύτερα αποτελέσματα. Η 2η θέση των Τρικολόρ παρουσιάστηκε ως μέγα κάζο αφού έπεσε πάνω σε ένα μέτριο, Βέλγιο, όμως από τον τρόπο που απάντησε ο Ντεσάν, βλέπεις πως την άλλη οπτική. «Δεν έγινε κάτι, εμείς κάναμε τη δουλειά μας και προκριθήκαμε». Την ίδια ώρα οι fans των Άγγλων, ναι θα το πούμε ξανά, πετούσαν μπουκάλια στην ομάδα. Η Πορτογαλία με τον Σάντος το 2016, φαντεζί μπάλα δεν έπαιξε, ενώ και η επόμενη κάτοχος, Ιταλία, δεν θάμπωσε κιόλας μετά από προκρίσεις και κούπα στα πέναλτι.

Με ένα πιο pragmatic, που λένε και οι Εγγλεζάδες, στιλ, ίσως έχει μεγαλύτερη τύχη. Και μπορούμε να πούμε ότι ο Σάουθγκεϊτ έχει πέσει θύμα του έργου του όπως πολλοί προπονητές. Έχει την Αγγλία σταθερά σε τελικό ή ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης, βγάζει τον όμιλο με φραπέ στο χέρι και έχει τους «ειδικούς» να τον κράζουν. Ρε θέλετε να έρθει home; «Καταλαβαίνω το αφήγημα σε βάρος μου, καλύτερα από το να πήγαινε στους παίκτες» είπε ο προπονητής. «Δεν είδα άλλη Εθνική να προκρίθηκε και να έτυχε παρόμοιας αντιμετώπισης».

Μόνο αλήθειες είπε το παλικάρι. «Δημιουργούν ένα κλίμα μέσα στο οποίο δεν έχεις συνηθίσει να δουλεύεις. Καταλαβαίνω κάποιες αντιδράσεις, όμως είναι κάτι περίεργο αυτό που συμβαίνει». Και δεν είναι μόνο οι fans. Αρθρογράφοι, pundits, στα πιο σοβαρά Μέσα, έσπευσαν να πουν ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Σίγουρα κανένας από αυτούς δεν ήταν προπονητής στο top-level με πρώτο και καλύτερο τον Γκάρι Νέβιλ που στον πάγκο της Βαλένθια κατάλαβε ότι όλα είναι απλά με το μικρόφωνο στο χέρι.

Αν και μπορεί να ακούγεται μ@λ@κι@, ο Σάουθγκεϊτ ήταν ενδεχομένως άτυχος που είχε μαζί Φόντεν και Μπέλιγχαμ, αφού δεν αφήνεις ποτέ έξω τον Νο1 της Premier League και τον Νο1 της La Liga, όμως μαζί ίσως να μην μπορούν να λειτουργήσουν. Ίσως. Μπορεί επίσης ο star της Ρεάλ Μαδρίτης μαζί με τον Κέιν να ρίχνουν σε ταχύτητα το σύνολο και να γίνεται προβλέψιμο μπροστά. Όπως και να 'χει όμως, όποιος και αν είναι ο μηχανισμός που δεν κουμπώνει, η Αγγλία είναι συμπαγής και δεν δέχεται καθαρές φάσεις, ενώ στην πλευρά του «ταμπλό» που βρίσκεται η πιο δυνατή αντίπαλος είναι η Ιταλία.

Πολλές φορές η μπάλα τιμωρεί αυτούς που κάνουν δηλώσεις και κάθε είδους τοποθετήσεις και κάποια δυνατά παραδείγματα είναι πολύ πρόσφατα για να τα ξεχάσει κανείς. Την ώρα που βρίζουν παίκτες και προπονητή, τα Τρία Λιοντάρια να το σηκώσουν χωρίς να παίζουν ούτε λίγο επιθετικά. Το στόρι ταιριάζει για να βγουν ξανά άμπαλοι οι Άγγλοι, όπως επίσης για το troll ότι δεν πήρε τον Μαγκουάιρ και το σήκωσε. Από την άλλη, υπάρχει η κατάρα του Χάρι Κέιν. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε ακόμα μέρες να αναρωτιόμαστε.

Ρε λες να έρθει έτσι στο σπίτι...;

Ρε λες να έρθει έτσι στο σπίτι...;