MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON
Πανθεσσαλικό στάδιο, Cosmotesport 2
Νίκη Βόλου
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
0 1
Κέρκυρα
ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE
Διαιτητης
  • Πανυτσίδης Κωνσταντίνος, Κοζάνης
Βοηθοι
  • Παπαδάκης Αθανάσιος, Ημαθίας
  • Μάνος Βασίλειος, Λάρισας
Τεταρτος
  • Μελτζανίδης Γεώργιος, Ημαθίας
Σκορερς
  • 20΄ Στέλιος Κρητικός

Η Κέρκυρα πέρασε εύκολα από το Πανθεσσαλικό στάδιο και μπήκε με το... δεξί στον 7ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι «Φαίακες» είχαν τον έλεγχο καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού με τη νίκη να απειλεί στο 88 αλλά να μην καταφέρνει να κλέψει το βαθμό. Πρώτη στον όμιλο η Κέρκυρα, μετά την ισοπαλία ανάμεσα σε Ξάνθη και ΟΦΗ, μετά την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής.

Το ματς

Τόσο η Νίκη Βόλου όσο και η Κέρκυρα παρατάχθηκαν στον αγώνα με σύστημα 4-2-3-1. Η Κέρκυρα είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά του αγώνα αλλά η Νίκη Βόλου έκανε την πρώτη τελική στο 3' με σουτ του Βουκομάνοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 13ο λεπτό του αγώνα, με το γυριστό σουτ του Σιατραβάνη να φεύγει αρκετά άουτ, μετά από σέντρα από αριστερά του Σπίνουλα.

Στην πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα η Κέρκυρα άνοιξε το σκορ με γκολ του Στέλιου Κρητικού στο 20ο λεπτό. Ο Σιατραβάνης εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ, πιάνοντας στον... ύπνο την άμυνα της Νίκης, με τον Κρητικό να κατεβάζει την μπάλα με το στήθος και να κερδίζει τον Αποστολίδη. 6 λεπτά αργότερα η Νίκη Βόλου προσπάθησε να απαντήσει αλλά το σουτ του Μακένγκο κόντραρε σε συμπαίκτη του και πέρασε άουτ.

Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου η Νίκη Βόλου κάπως ανέβασε την απόδοση της, χωρίς όμως να καταφέρνει να απειλήσει την εστία του Κουτζαβασίλη. Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Κέρκυρα να είναι μπροστά με μοναδική μεγάλη φάση αυτή του γκολ της.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Κόντος στο 51 εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Η Κέρκυρα πίεζε ψηλά και ήταν σαφώς ανώτερη από τη Νίκη Βόλου. Τόσο στο 56' όσο και στο 58΄οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από το να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Συγκεκριμένα στην πρώτη φάση ο Ζορμπάς δεν έπιασε καλά το σουτ, μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στην δεύτερη φάση o Σιατραβάνης έστρωσε την μπάλα στον Στέλιο Κρητικό, ο οποίος από θέση βολής έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Η Νίκη Βόλου δεν μπορούσε ούτε να κρατήσει την μπάλα ούτε να απειλήσει με αντεπιθέσεις.

Από την άλλη η Κέρκυρα είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν μπορούσε να πετύχει το δεύτερο γκολ, με το οποίο θα κλείδωνε τη νίκη. Στο 72΄του αγώνα οι γηπεδούχοι έκαναν για τα... καλά αισθητή την παρουσία, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέτσε να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και να περνάει άουτ.

Και ενώ όλα έδειχναν... ήρεμα στο 88ο λεπτό του αγώνα η Νίκη Βόλου με βολίδα του Ιορδανίδη πήγε να «κλέψει» τον βαθμό αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Η Νίκη έπαιξε καλά στα τελευταία 10 λεπτά αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Φάντζιο Μπούις): Αποστολίδης(90΄ Σιατραβάνης), Μετούσι, Παπαδόπουλος, Ρόβας (67΄Ιορδανίδης), Καντούτσης, Καρτσαμπάς, Μέτσε, Κέρι, Βουκομάνοβιτς (61΄Δωματάς), Ταβάρες, Μακένγκο.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δημήτρης Σπανός): Κουτζαβασίλης, Αναστασίου, Σπίνουλας, Βέρτζος, Ιωάννου, Ν. Κρητικός, Αναστασόπουλος, Κόντος(61΄ Βίλα), Ζορμπάς (80΄ Ινάσιο), Στ. Κρητικός, Σιατραβάνης

Νίκη Βόλου - Κέρκυρα 0-1