MENU

Η παρουσία του Πάκο Ερέρα στον πάγκο του Άρη δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες στους φίλους αλλά και στους διοικούντες του συλλόγου. Ο πολύπειρος Ισπανός τεχνικός, χρίστηκε ο άνθρωπος που θα επαναφέρει τους Θεσσαλονικείς στις επιτυχίες, όμως, όταν αποχώρησε στις αρχές του Νοέμβρη, τους άφησε στην 8η θέση, παρά το πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα.

Τα ηνία του συλλόγου ανέλαβε λίγο αργότερα ο Σάββας Παντελίδης, μεσολαβούσης της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων» κάθισε με επιτυχία (1-2 στην Αθήνα) ο βοηθός προπονητή, Τόλης Τερζής.

Πιο συγκεκριμένα, επί εποχής Ερέρα, οι «κιτρινόμαυροι» έπαιρναν κατά μέσο όρο 1.3 βαθμούς από κάθε παιχνίδι πρωταθλήματος. Ο Ισπανός προπονητής μετρούσε 4 νίκες και 5 ήττες και, παρότι έμεινε αήττητος σε δύο αναμετρήσεις κυπέλλου, δεν κατάφερε να στρέψει τη... ζυγαριά προς τα τρίποντα.

Η ώρα του Σάββα Παντελίδη έφτασε με τον Έλληνα τεχνικό να κάνει καλό ξεκίνημα με διπλό στον ΟΦΗ και ισοπαλία κόντρα στον φορμαρισμένο Παναθηναϊκό. 17 αγώνες Super League μετά, ο Άρης παίρνει πλέον 1,65 βαθμούς ανά παιχνίδι, αύξησε δηλαδή τη συγκομιδή του από κάθε αναμέτρηση κατά 0.35 βαθμούς.

Πολλαπλασιάζοντας, λοιπόν, την προσαύξηση που κατάφερε ο Παντελίδης (0.35 βαθμοί) επί τους αγώνες του στο πρωτάθλημα (17), παίρνουμε τον αριθμό 6, στοιχείο που «μεταφράζεται» ως εξής: στα ματς του Παντελίδη, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν 6 βαθμούς περισσότερους απ’ ότι θα έπαιρναν (στατιστικά) αν στα ίδια παιχνίδια είχαν τον Πάκο Ερέρα.

Και τι σχέση έχει αυτό με τον Ατρόμητο;

Ο Ατρόμητος του Νταμίρ Κάναντι βρίσκεται αρκετό διάστημα τώρα στην 4η θέση της Super League και στοχεύει στην εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Για να φτάσουν εδώ, οι Περιστεριώτες πήραν κατά μέσο όρο 1.7 βαθμούς/παιχνίδι. Αυτό που κατάφερε, δηλαδή, ο Σάββας Παντελίδης ήταν να κάνει τα νούμερα του Άρη τόσο ανταγωνιστικά προς αυτά του 4ου της βαθμολογίας όσο - φυσικά - και σχετικά με τους στόχους που έχει θέση η ομάδα, δηλαδή την ευρωπαϊκή έξοδο.

Κατάφερε, δηλαδή, ο Νικαιώτης τεχνικός να πλησιάζει τη συγκομιδή του Ατρομήτου και μετά από μερικούς μήνες να τον φτάσει και στη βαθμολογία, ευρισκόμενος μόλις τρεις βαθμούς πίσω.

Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης

Σάββας Παντελίδης: Αντικατέστησε τον Πάκο Ερέρα και έφερε... έξι βαθμούς περισσότερους!